dimarts, 20 de març del 2012

EMPANADA DE TONYINA




L’altre dia fent una pizza de les meues, als sobrets de llevadura royal me va sortir la recepta de la empanada de tonyina i tomaca, i me vaig dir, “això ho he de fer jo”. I dit i fet, m’he tirat a la piscina, complicat no és, però millor fer-ho amb temps, al sobret posa que en 1 hora se fa, però a mi m’he n’ha costat 2. Això sí, ha quedat boníssima!!!!!!!

Ingredients:

Per a la massa:

· 450 gr de farina
· 10 gr pebre roig
· 1 culleradeta de llevadura
· Sal
· 100 ml d’oli
· 250 ml d’aigua
· 1 ou para pintar

Per al relleno:

· 1 primentó roig
· 1 ceba
· 240 gr tonyina (3 llaunes)
· 200 gr tomaca
· 3 ous bullits

Preparació:

Comencem per fer la massa, mesclem la farina, el pebre, la llevadura i la sal. Deixem un forat al mig i tirem l’oli i l’aigua. Amassar bé fins que quedi un massa compacta i reservar.

Fem el sofregit on es va afegint per passos el primentó tallat a trossets, la ceba també talladeta, la tonyina i la tomaca triturada, i una mica de sal!! Deixar coure-ho i després afegir els ous bullits tallats a trossets.

Agafem 2/3 parts de la massa i l’estirem a la llanda (ha d’estar engrassada en oli). Posem damunt el sofregit. Agafem l’altra part de la massa, l’estirem i la col·loquem damunt de l’altra massa cobrint el sofregit. Llavors s’ha de tancar pels costats, fem foradets en un palillo per a que no s’infle i ho pintem en ou batut. I ja ho podem posar al forn precalentat a 200º uns 30 minuts. Després, sols farà falta que es refredi una mica per menjar!!!!!
Reportatge de fotos:

Comencem a fer la massa...


Fem el relleno a la paella...

Estirem la massa i posem el relleno a sobre...


Estirem l'altra part de massa per sobre...

Ho sellem...


I ho fiquem al forn...


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada